موانع موفقیت و پیشرفت | بررسی کامل و شناسایی عوامل و موانع پیشرفت

19118 بازدید

موانع موفقیت افراد در زندگی

موانع موفقیت و پیشرفت از جمله موانعی هستند که افراد با تکیه بر آنها اجازه نمی دهند به اهداف خود برسند اما چرا می گوییم افراد به این موانع تکیه می دهند؟ در کل می توان این موانع را بهانه‌‌ها و عذرتراشی هایی دانست که فرد برای اینکه از ناحیه امن خود خارج نشود از آنها استفاده می کند و اهمال کاری های خود را با این گونه بهانه ها توجیه می کند. بیشتر موانع موفقیت افراد همان بهانه هایی هستند که ما در این مقاله در وب سایت انگیزشی و موفقیت بازتاب باور به بررسی آنها پرداخته و مهمترین و پرتکرارترین بهانه هایی که موانع موفقیت هستند را شناسایی کنیم.

موانع موفقیت و پیشرفت

چرا افراد ناموفق دنبال بهانه هستند؟

حال این سؤال پیش می آید زمانی که می دانند بهانه ها یکی از دلایل و موانع موفقیت هستند پس چرا برخی افراد دنبال این نوع عذر و بهانه ها هستند؟ همه ما در ذهن خود یک ناحیه امن داریم که به تحت هیچ شرایطی دوست نداریم از آن خارج شویم. ناحیه امن هر فرد به شرایط و مکان فعلی فرد گفته می شود که تصمیم برای خروج از آن ناحیه باعث می شود زنگ خطر مغز به صدا درآمده و به وی هشدار دهد که در حال خروج از منطقه امن می باشد. اصولاً مغز برای حفظ بقا این زنگ خطر را به صدا در می آورد و با بهانه ها و عذر تراشی ها فرد را مجاب می کند که به حرفها و پیشنهاد های او که نتیجه اش ماندن در ناحیه امن می باشد، گوش دهد.

اصولاً مغز به همین که هست راضی است و دوست ندارد فرد از آن منطقه امن خارج شود. به این ناحیه امن دایره راحتی(اصلاح روانشناسی Comfort Zone ) نیز گفته می شود چون در این دایره فرد احساس امنیت و آرامش می کند و خروج از آن را برابر با چالش ها و مشکلات جدید می داند. به جرأت می توان عدم تمایل برای خروج از دایره راحتی و ناحیه امن مهمترین موانع موفقیت و پیشرفت در اشخاص می باشد. زیرا قرارگیری در این ناحیه باعث می شود استرس و اضطراب در پایین ترین درجه خود قرار گیرد پس می توان گفت که اگر می خواهید کاری را انجام دهید یا در راستای اهداف خود می خواهید قدم بردارید اگر مقداری استرس و اضطراب را تجربه کردید در واقع دارید کم کم از مرکز آن دایره خارج می شوید. 

عذر و بهانه افراد ناموفق

این بهانه ها و عذرهایی که افراد می آورند دقیقاً برای این است که تمایل ندارند از این دایره راحتی و ناحیه امن خارج شوند و مغز نیز که به‌شدت ناحیه امن را دوست دارد (پیشتر گفتیم که مغز برای اینکه به فرد آسیبی نرسد و جهت بقا و ادامه زندگی دوست دارد که افراد در این ناحیه بمانند چون مغز به دنبل امنیت و آرامش است) و چون خارج از آن فرد باید اضطراب و استرس را تجربه کرده و با چالش های جدید دست و پنجه نرم کند پس افراد یک سری بهانه را برای توجیه این سکون و عدم حرکت به سوی اهداف می آورند و همین بهانه ها مهمترین عامل و موانع موفقیت می باشند.

چه عواملی باعث می شوند این بهانه ها موانع پیشرفت شوند؟

حال که با بررسی اصولی و علمی به این سؤال پاسخ دادیم که چرا افراد ناموفق دنبال بهانه هستند؟ اکنون نوبت به آن رسیده است که بدانیم این بهانه ها چگونه موانع پیشرفت می شوند و توجیهات و دلایلی که مغز برای انسان می آورد تا او را قانع کند چه دلایلی هستند؟ همان‌طور که پیش تر گفتیم مغز خروج از ناحیه امن را جهت حفظ امنیت و آرامش فرد راه درستی نمی داند پس دست به ارائه پیشنهادات جایگزین و یا دلایلی می شود که فرد را قانع کند که دست به اقدام نزد. می خواهیم به چند دلیل که مغز ارائه می کند اشاره کنیم.

 

  • ترس از شکستترس از شکست پررنگ‌ترین و بزرگ ترین دلیلی است که مغز می تواند برای قانع کردن فرد برای وی ارائه دهد . ما قبلاً در یک مقاله با عنوان ترس از شکست چگونه ترس از شکست را از بین ببریم؟ به بررسی کامل این موضوع پرداخته ایم. اما بدانید مهمترین دلیل مغز ترساندن فرد با نتایج شکست و ترس از شکست می باشد.  ذهن تا این جد در این باره خوب عمل می کند که فرد را وادار می کند به این نتیجه برسد که او که شکست خواهد خورد پس وقتی می  داند نهایت این کار شکست است اصلاً کار را شروع نکند. ترس از شکست و عوامل و نتایجی که حاصل از شکست است باعث می شود که فرد سریعاً دنبال بهانه بگردد تا خود را قانع کند که دلیل عدم حرکت برای رسیدن به هدف این بهانه هایی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت است.
  • ترس از موفقیتترس از موفقیت یکی دیگر از موانع موفقیت و موانع پیشرفت انسان می باشد. شاید بگویید ترس از موفقیت چگونه ترسی است؟ مگر موفقیت ترس دارد؟ در جواب باید گفت بله. برای نگه داشتن افراد در منطقه امن ترس از موفقیت یکی از بهترین دلایلی است که فرد را به سکون وا می دارد. ذهن با این دلایل که اگر موفق شوید دیگر نمی توانید با دوستان خود به بیرون بروید دیگر وقت و زمان آن را ندارید که به تفریحات خود بپردازید دیگر آنقدر سرگرم کار هستید که نمی توانید به کارهای دیگر خود برسید و… این دلایلی است که برای ترس از موفقیت ذهن ارائه می دهد.

دو مورد فوق از جمله صدها مثال هایی بود که مغز برای عدم خروج افراد از ناحیه امن ارائه می دهند و اشخاص نیز قبول می کنند بنا به شرایط و اهدافشان بهتر است فعلاً دست به اقدام نزنند و اندکی صبر کنند تا شرایط کمی بهتر شود. غافل از آنکه آنها موانع موفقیت و پیشرفت را بیشتر برای خود محکم می کنند و تا زمانی که مغز افراد را قانع کند و با بهانه هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد موفق شود مانع حرکت افراد شود، فرد اعتماد به نفس خود را بیشتر از دست داده و باور می کند دیگر او برای این کار ساخته نشده است یا اینکه او را به فردی اهمال کار و رویاپرداز تبدیل کرده که فقط در رویاهای خود به خواسته هایش می رسد. در این رابطه نیز در یک مقاله با عنوان تفاوت هدف با آرزو چیست؟ راهنمای عملی تبدیل آرزوها به اهداف کامل فرق بین آرزو با هدف را ذکر کرده و به بررسی آن پرداخته ایم.

عذر و بهانه های افراد ناموفق که موانع موفقیت هستند

در این بخش نوبت به آن رسیده است که مهمترین و عمومی ترین بهانه هایی که افراد برای اینکه توجیه و دلیلی برای قانع کردن خود و دیگران بیاورند تا در راستای تحقق اهداف و خواسته های خود قدمی برندارند بپردازیم. بیشتر این بهانه ها برای قانع کردن خود به کار می برند اما بعضی اوقات چنان به واکاوی و بررسی و توضیح  این بهانه ها برای دیگران می پردازند که دیگران حق را به وی می دهند. اجازه دهید با هم به مهمترین آنها بپردازیم.

دلایل موفق نشدن و نرسیدن به اهداف

  • اگر من هم پارتی و آشنا داشتم الآن بهترین شغل را داشتم.اصولاً این بهانه را بیشتر جوانان جویای کار می آورند که لازمه موفقیت و کسب یک شغل خوب و قانع کننده حتما وجود یک آشنا یا به‌اصطلاح همان پارتی است پس این بهانه خوبی برای توجیه سکون آنهاست و چون آشنایی ندارند که برای آنها کاری کند پس عملاً نمی توانند هیچ کاری انجام دهند.

     

  • مقصر اصلی زندگی الآن من خانواده به‌خصوص پدرم است.این جمله برای همه ما آشناست. یادی کنیم از جمله بیل گیتس که گفت اگر فقیر به دنیا آمده اید مقصر شما نیستید اما اگر فقیر از دنیا بروید مقصر شمایید. این را بدانید خانواده با باورهایی که داشتند به زعم خود بهترین و بی‌نقص‌ترین شیوه برای تربیت شما به کار برده اند، شمایی که تاکنون اقدامی برای تغییر و تحول در خود نکرده‌اید مهر تأیید به باورهای خانواده و پدر و مادرتان زدید و این‌گونه فکر می کنید که باورهای آنان درست بوده، اگر هم فکر می کنید اشتباه بوده، پس هم اکنون شروع کنید.

اگر در کشوری دیگر بودم حتماً موفق بودم.
یکی دیگر از مهمترین بهانه هایی که موانع موفقیت هستند این بهانه است که اگر من در کشوری دیگر به دنیا می آمدم حتماً شغل و زندگی بسیار موفقی داشتم. به این بهانه باید بگوییم فردی که این باور را دارد اگر در هر کشور دیگری باشد و با همین ذهنیت و همین باورهایی که باعث شده شرایط وی رضایت کننده نباشد زندگی کند، مکان هیچ گونه ارتباطی با موفقیت ندارند. بسیارند افرادی که خارج از ایران زندگی می کنند و کارتن خواب هستند. و در مقابل بسیاری از افراد را می بینیم که در ایران زندگی بسیار خوب و موفقی دارند. راه حل تغییر باور این چنین تنها مشاهده و دیدن الگوهایی است که تحت هر شرایط زندگی بسیار موفق و خوبی دارند.

من  قربانی گذشته هستم.

  • شما قربانی گذشته‌تان نیستید، اما به خاطر گذشته‌تان، قربانی زمان حال‌تان می‌شوید. البته فعالیت‌هایی که قبلاً انجام داده‌اید بر زندگی شما تأثیر می‌گذارد، اما وسواس نسبت به گذشته و تحلیل بی‌پایان آنچه که دیگر گذشته است، می‌تواند به اشتباهات بیشتری منجر شود. به جای آن، اکنون تفکرات خود را تغییر دهید تا باورهای جدید ساخته شوند و آینده ای که می خواهید را بسازید چون اکنون شما، گذشته ی آینده ی شماست.
  • اگر من کمی شانس داشتم…یکی دیگر از موانع پیشرفت ایمان به شانس و عوامل بیرونی است. بیشتر افراد متأسفانه زندگی خود را دست شانس و تقدیر و سرنوشت گذاشته اند یا برخی نیز از این کلمه شانس برای توجیه اهمال کاری و دلیلی برای خارج نشدن از دایره راحتی می دانند. اگر حتی یکبار این بهانه را آورده اید و یا اینکه به شانس و نقش عوامل بیرونی در زندگیتان ایمان دارید لطفا این مقاله کنترل زندگی |چگونه کنترل زندگی خود را در دست بگیریم؟ را مطالعه کنید.
  • اگر در خانواده ای ثروتمند به دنیا می آمدم.این جمله نیز از مهمترین دلایل و بهانه هایی است که فرد به کار می برد .این بهانه به حدی در جامعه سایه افکند که بیل گیتس برای این افراد یک جمله زیبا به کار برد اینکه اگر شما در یک خانواده فقیر به دنیا آمده اید مقصر نیستید اما اگر فقیر از دنیا بروید مقصر شما هستید. پس این جمله که من چون در یک خانواده فقیر به دنیا آمده ام یک بهانه بیش نیست و اگر شما بر این باورید که یکی از موانع موفقیت شما ثروت و دارایی خانواده تان است سخت در اشتباهید چون اگر زندگی نامه افراد موفق را مطالعه کنید به این نکته پی می برید که بیشتر آنها در یک خانواده فقیر بزرگ شده اند.

     

  • زمانی که آن چیز را داشته باشم، خوشحال خواهم بود نه اکنون!
  • خوشحالی صرفاً با رسیدن شما به بعضی چیزها به دست نمی‌آید. چنین احساس لذت و رضایتی موقت و زودگذر است. خوشحالی واقعی در مسیر یک هدف مهم است. خوشحالی یعنی داشتن احساس خوب! و کافی است برای اینکه احساس خود را خوب نگه دارید برای داشته هايتان شکرگزاری کنید همین! 
  • اگر به استعداد هایم پی می بردند.این نیز یکی دیگر از بهانه هایی است که افراد برای توجیه رفتار خود می آورند. می گویند من فردی خلاق و  با استعداد هستم اما متأسفانه نه خانواده نه جامعه قدر من را نمی دانند و درصدد شکوفا شدن استعدادهایم نیستم. شاید این افراد از این نظر که استعداد های خوبی دارند کاملاً حق با آنها باشند اما از این نظر که حتما برای شکوفا شدن استعدادشان باید دست به دامان کسی شود سخت در اشتباه است. چه بسا بسیاری از افراد موفق و با استعدادی که می خواهند تازه کسب و کار خود را راه اندازی کنند در سکوت کامل به برنامه ریزی برای هم راستا کردن استعداد با اهداف خود هستند و نه تنها نیازی به دیگران ندارند بلکه خودشان اجازه نمی دهند دیگران به استعداد آنها پی ببرند تا در راستای رسیدن به اهداف خود بکار ببرد.

     

  • اگر دیگران با من مخالفت نمی کردند.بسیاری از افراد اینگونه فکر می کنند که موانع موفقیت آنها مخالفت شدید دیگران است . قبلاً در کانال تلگرام بازتاب باور تا حدی به این نکته اشاره کرده بودیم که همواره ديگران اهداف شما را با باور هاي محدود کننده ي خود مقايسه مي کنند و مي گويند که تو محال است موفق شوي! و تو بلند پروازانه فکر مي کني! به جاي اينکه  برنـامه هايتان را به ديگران بگوييد نتيجه کارتان را نشان‌شان دهيد!

    جملات زیبا موفقیت و رسیدن به هدف

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=6527
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد موانع موفقیت و پیشرفت | بررسی کامل و شناسایی عوامل و موانع پیشرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.