اهمال کاری و به تاخیر انداختن کارها | راهنمای عملی غلبه بر تنبلی

19212 بازدید

اهمال کاری و پشت گوش اندازی

یکی از مسائلی که به ندرت در مورد آن صحبت شده است اهمال کاری و پشت گوش اندازی یا همان تعلل ( Procrastination ). از شنبه شروع می کنم برایتان آشنا نیست؟ از ماه بعد شروع می کنم زیاد به ذهنتان خطور کرده؟ درسته! بعضی از ما احساس می کنیم با به تأخیر انداختن کارها، به هرچه بهتر انجام شدن آن کار کمک می کنیم یا منتظر یک زمان و مکان درست هستیم که کار را انجام دهیم. خیلی از افراد که با وعده از شنبه شروع می کنم به خود قول می‌دهند آنها نمی‌دانند بهترین زمان برای شروع همین الآن است و روز و تاریخ فقط یک بهانه برای به تأخیر انداختن کار است!

اهمال کاری و به تاخیر انداختن کارها | راهنمای عملی غلبه بر اهمال کاری

اهمال کاری چیست ؟

اجازه دهید اول اهمال کاری را تعریف کنیم تا بدانیم واقعا پشت گوش اندازی چیست؟ و به چه کسانی اهمال کار می گویند؟ آیا به تأخیر انداختن کار به سود ماست؟ با به تأخیر انداختن کارها و تعلل در انجام کار چه زیان هایی می بینیم؟ در این بخش به این سؤالات و سؤالات دیگری در زمینه به تأخیر انداختن و تعلل در انجام کارها، پاسخ خواهیم داد. اگر بخواهیم واضح بگوییم اهمال کاری چیست در واقع اهمال کاری یا پشت گوش اندازی یعنی به تعویق انداختن کارهایی که می دانیم باید انجام دهیم ولی با بهانه های متعدد از انجام آن سر باز زده و آن را به زمان دیگری موکول می کنیم سپس برای این تعلل خود را سرزنش می کنیم. زمانی که باید کاری را انجام دهیم دنبال هزاران بهانه می گردیم که آن را به تعویق بیندازیم. در واقع اوایل که کار را به تعویق می اندازیم از آن لذت می بریم و با بهانه‌تراشی های متعدد  به خود ثابت می کنیم که بله کارهای مهم‌تر از آن هم هست که باید انجام داد. یا برخی از افراد دوشنبه تصمیم می گیرند که کاری را انجام دهند اما چون اجباری برای انجام کار نمی بینند می گویند ” الآن دوشنبه است برای شروع بهتر است از شنبه شروع کنم زیرا اول هفته است و بری شروع بهترین زمان است” در نهایت به هفته آینده موکول می شود. جالب اینجاست که در روزی که به خود قول داده اند که کار انجام شود یا ده درصد از کار را انجام می دهند یا کار را انجام نمی دهند و خود را قانع می کنند که به خاطر مهمان‌ها نتوانستم کار را انجام دهم اشکال نداره وقت زیاد است. زمانی که وقت آنها برای انجام آن کار در حال تمام شدن است خود را سرزنش می کنند و عذاب وجدان آنها را آزار می دهد.

اهمال کاری چیست ؟ به چه کسانی اهمال کار می گویند؟ راه های غلبه بر اهمال کاری

چرا کارها را به تأخیر می اندازیم؟ ویژگی فرد اهمال کار چیست؟

اکنون نوبت به آن رسیده که این نکته را بررسی کنیم که چرا در انجام کارها تعلل می کنیم و آنها را به زمان دیگری موکول می کنیم؟ دلایل متعددی برای به تعویق انداختن و تعلل در انجام کارها وجود دارد که در زیر به مهمترین آنها خواهیم پرداخت.

  • کمال گرایی
    اکنون از خود می‌پرسید کمال‌گرایی چیست؟ کمال‌گرایی در واقع باوری است که فرد دوست دارد کارها را هر چند کاملاً وسواسی اما بدون عیب و نقص انجام دهد. کمال‌گرایی بزرگترین ضربه را به انسان ها وارد کرده و پررنگ‌ترین و بزرگترین دلیل برای اهمال کاری می باشد. علاوه بر این کمال‌گرایی دشمن اعتمادبه‌نفس است و این هم یکی از ترمز هایی است که مانع تقویت اعتماد به نفس می شود. باور کنید با کمال‌گرایی به جایی نخواهید رسید پس از همین الآن کار را شروع کنید و این راه هم بدانید هم اکنون بهترین زمان براش شروع است و مطمئن باشید اگر شروع کنید، بهترین نتیجه را خواهی دید.
    کمال گرایی و اهمال کاری - چگونه کار ها را در سر موقع انجام دهیم؟
  • ترس از شکست
    یکی دیگر از عوامل و دلایل اهمال کاری، ترس از شکست است. بعضی از افراد علاوه بر کمال‌گرایی از شکست نیز می‌ترسند یا برخی کمال‌گرایی را در خود از بین برده و فقط از این می ترسند که نکند کار را شروع کنند زحمت بکشند خود را در رنج و مشقت قرار دهند و در آخر نتیجه‌ای نبینند و شکست بخورند. آنها ادعا می کنند محافظه‌کارند و احساس می کنند که با این کار آینده‌نگری کرده‌اند و به زعم خود کار درستی کرده اند که نیروی خود را برای کاری که می دانند پایان آن شکست است، هدر نداده اند. به تصویر زیر نگاه کنید که چطور ترس از شکست و کمال گرایی مانع از انجام دادن کارها می شود.
  • ترس از مورد انتقاد قرار گرفتن دیگران
    شاید بگویید خب چه ارتباطی بین اهمال کاری، و مورد انتقاد قرار گرفتن دیگران به هم دیگر دارند؟ اصولاً افرادی که اعتمادبه‌نفس یا عزت نفس پایینی دارند از مورد انتقاد قرار گرفتن متنفر هستند و بعضاً برای اینکه مورد انتقاد دیگران قرار نگیرند کاری انجام نمی دهند. آنها قبل از انجام کار به اصطلاح ” دو دو تا چهار تا ” می کنند که اگر نتیجه کار آن چیزی که می خواهم نشود دیگران چه می گویند؟ مشکل از آنجا حادتر می شود که بیشتر جنبه منفی را مد نظر قرار می‌دهند و شکست در کارشان را تصویرسازی می‌کنند. جالب اینجاست به‌حدی این تصویرسازی آنها قوی است که بدن آنها عرق می کند.
  • کمبود اعتمادبه‌نفس
    اگر مقالات سایت بازتاب باور را خوانده باشید، پیشتر در مقاله اعتماد به نفس چیست؟ رازهای عملی بالا بردن اعتماد به نفس به شیوه های عملی بالا بردن و تقویت اعتمادبه‌نفس به نفس پرداختیم. باور نداشتن به خود و توانایی های خود از برجسته ترین دلایلی است که اهمال کاری را در فرد پررنگ‌تر می کند. زمانی که فرد مطمئن نیست که می تواند از پس کار پیش رو برآید باید هم آن کار را به تأخیر بیندازد و یا کمال‌گرایی را برگزیند و منتظر روزی باشد که بی‌عیب و نقص کار را انجام دهد. لطفاً برای اینکه در مورد تقویت اعتمادبه‌نفس بیشتر بدانید حتماً مقاله اعتماد‌به‌نفس چیست؟ را مطالعه کنید و یا از سابلیمینال اعتمادبه‌نفس حتما استفاده کرده و از پست دانلود رایگان سابلیمنال اعتمادبه‌نفس فارسی سابلیمینال تقویت اعتمادبه‌نفس را دانلود کنید.
    تقویت اعتماد به نفس برای درمان تعلل در انجام کارها - چگونه کارها را سر موقع انجام دهیم؟
     
  • عدم مسئولیت‌پذیری
    بیشتر ما از کودکی یاد گرفتیم که مسئولیتی را قبول نکنیم چون اطرافیان به دلیل اینکه کودک بودیم و توان انجام کاری را نداشتیم، کاری کردند که از پذیرش مسئولیت چندان خوشمان نیاید. مثلاً از همان کودکی با محول کردن کارهای کوچک به ما یاد نداده اند که ما هم مسئولیتی داریم و باید آن را به درستی انجام دهیم. اکنون هم بیشتر افرادی که اهمال کار یا پشت گوش انداز هستند از پذیرفتن مسئولیت لذت نمی‌برند و می خواهند با تعلل در انجام کار، یا آن کار را انجام ندهند یا به دقیقه 90 موکول کنند. فردی که با عدم مسئولیت‌پذیری اهمال کاری می‌کند بیشتر خود را سرزنش می کند و به قول معروف بیشتر عذاب وجدان می گیرد.

چگونه بر اهمال کاری غلبه کنیم ؟ راهنمای عملی غلبه بر تنبلی و پشت گوش اندازی

تا به حال برای خیلی از ما پیش آمده که هدف‌گذاری کریم، با حوصله زیاد برنامه ریزی کردیم، منتظر شنبه ماندیم تا شروع کنیم، شنبه هم آمده و استارت کار را زده‌ایم اما اصلاً کارهایی که انجام دادیم شبیه به برنامه‌هایمان نبوده است. البته شاید در حین برنامه‌ریزی جوگیر شده‌ایم و برنامه مان را طوری طراحی کرده باشیم که فشار زیادی روی خود تحمل کردیم. ولی خب این برای همه ما پیش آمده است. با این که دانستیم که انجام دادن آن کار و رسیدن به هدف واجب است و خود را متعهد دانسته ایم که به هدف برسیم اما باز هم نشانه های اهمال کاری در ما دیده شده! در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با هم راه های عملی غلبه بر اهمال کاری را بررسی کنیم.

  1. آینده را در الآن ببینید!
    این تمرین، تمرینی بسیار مؤثر برای غلبه بر اهمال کاری است؟ روش انجام این تمرین بدین شکل است.  همین‌ الآن یک قلم و کاغذ بردارید و تصور کنید اکنون 5 سال آینده است یعنی اگر امسال 1398 باشد شما در سال 1403 هستید می خواهید چه تحصیلاتی داشته باشید؟ جایگاه شما چگونه است؟ درآمدتان چطور؟ آیا به شغل یا هدفی که انتخاب کرده رسیده اید؟ احساستان در الآن چگونه است؟ همه را روی کاغذ بنویسید. اصلاً فرض کنید یک فیلم در حال پخش است و شما الآن پشت تلویزیون می‌نشینید می‌بینید که فیلم آینده شما را ساخته اند دوست دارید فیلم نامه این فیلم به چه شکل باشد. آنها را کامل در دفترتان بنویسید اگر لازم شد چندین صفحه را پر کنید. از شما خواهش می کنیم که شرایط کنونی را لحاظ نکنید و فقط به هدف و آینده تان متمرکز شوید تا فیلم‌نامه زیبا و واقعی را بنویسید. 
  2. اهدافتان را مشخص و روشن کنید
    بسیاری از ما واقعاً نمی دانیم کاری که باید انجام دهیم ما را به کجا می کشاند و نتیجه آن برایمان روشن نیست. هر کاری که قصد انجام آن را داشته باشیم اگر بدانیم که پایان آن به چه شیوه ای است کاملاً روشن و واضح از سرانجام آن با خبر باشیم دیگر اهمال کاری در ما دیده نمی شود. ما برای اهدافمان باید اشتیاق سوزان داشته باشیم در غیر این صورت چیزی که اسم آن را اهداف می‌گذاریم رؤیایی بیش نیستند. زمانی که بخواهیم از یک کوه بالا برویم اگر نوک کوه هدف ما باشد و برای رسیدن به آن شوق زیادی داشته باشیم، پیچ‌وخم‌های راه یا سراشیبی کوه، باعث نخواهد شد که از دستیابی به هدف سرد شویم و یا اهمال کاری کرده و بگوییم امروز نصف راه را آمده ایم، برگردیم فردا نصف دیگر را هم ادامه خواهیم داد.
  3. فقط 5 دقیقه کار را انجام دهید!
    برای همه ما پیش آمده است که باید کاری را انجام دهیم اما چون از اهمال کاری و پشت گوش اندازی رنج می بریم با به تأخیرانداختن آنها سعی می کنیم آن را به زمان دیگری موکول کنیم. زمانی که خواستید کار را انجام دهید، قبل از اینکه به ذهن منفی‌تان اجازه دهید دنبال بهانه بگردد، به خودتان بگویید فقط 5 دقیقه کار می کنم! و فوراً شروع به کار کنید. شاید اوایل فقط 5 الی 10 دقیقه کار را انجام دهید اما به مرور دیگر دلتان نمی‌آید کار را رها کنید و اینجاست به خود می گویید ” من که تا اینجاشو انجام دادم از این به بعدشم انجام میدم” خواهی دید با 5 دقیقه کار، چگونه بر اهمال کاری و پشت گوش اندازی و تنبلی غلبه می کنید.تکنیک 5 دقیقه برای درمان به تاخیر انداختن کارها
  4. استفاده از سابلیمینال درمان اهمال کاری و پشت گوش اندازی
    اگر از انجام تمارین زیاد خوشتان نمی آید و می خواهید اهمال کاری را ریشه کن کنید، نیازمند این هستید تا ضمیر ناخودآگاه شما از نو، برنامه‌ریزی شود و بهترین راه برای برنامه‌ریزی مجدد ضمیر ناخودآگاه استفاده از سابلیمینال درمان اهمال کاری و پشت گوش اندازی می باشد. در این فایل موسیقی، جملات و عباراتی پنهان شده است که کافی است  فقط شما در طول شبانه‌روز به آن گوش دهید. سابلیمینال یا فایل موسیقی پیام‌های پنهان با نفوذ به ضمیر ناخودآگاه باورهای قبلی شما را از بین برده و جملاتی که در این فایل پنهان شده است را جایگزین می کند. اگر می‌خواهید بدانید سابلیمینال چیست لطفاً اینجا کلیک کنید و برای دانلود سابلیمینال درمان اهمال کاری و پشت گوش اندازی اینجا کلیک کنید.
    سابلیمینال درمان اهمال کاری و تنبلی و پشت گوش اندازی

نکاتی مهم برای درمان  پشت گوش اندازی و تنبلی 

  • هر بار که کاری را انجام می دهید خدا را شکر کنید و از خود هم تشکر کنید، برای انجام کارها به خود جایزه دهید.  مثلاً آگر من آن کار را انجام دهم به رستوران می‍روم و غذای مورد علاقه ام را سفارش می دهم. یا با دوستم قرار می گذارم و به بیرون می روم.
  • هربار که ذهن منفیتان، برای به تاخیر انداختن کارتان دلیل و بهانه تراشی کرد فورا از خود سؤال کنید که آیا این بهانه من را به هدفم نزدیک می کند یا مرا دورتر می کند. اگر شما را دورتر کرد با دلایلی منطقی برای خودتان توضیح دهید که بهتر است کارم را آغاز کنم.
  • به اجبار کاری را انجام ندهید! سعی کنید از کاری که می کنید لذت ببرید. شاید به جرأت بتوان گفت که بیشترین دلیلی که باعث اهمال کاری یا رها کردن نیمه کاره کارها می شود، به اجبار انجام دادن آن است. به طور عامیانه اگر بگوییم شما از کار زده می شوید و انجام آن کار را برابر با رنج و مشقت می دانید. پس چه بهتر که با تعیین هدیه برای خود، تشویق کردن و ایجاد انگیزه از انجام کار لذت ببرید. پیشنهاد می کنیم که مقاله ایجاد انگیزه و تکنیک های فوق العاده برای ایجاد انگیزه را حتماً بخوانید.
  • هدر دهنده‌های زمان‌تان را شناسایی کنید  در زندگی ما، چیزهایی وجود دارند که در اوقات فراغت می‌توانند گزینه های خوبی باشند اما در مسیر اهداف و برنامه ریزی، جزؤ هدر دهنده‌های زمان به شمارمی‌آیند. لازم نیست کاملاً آنها را حذف کنید اما می توان با کم کردن زمان استفاده از آنها‍، تمرکزتان را بیشتر روی اهداف و کاری که می خواهید انجام دهید بگذارید.
  • زمانی که اهمال‌کاری می کنید، محیط‌تان را عوض کنید. تغییر محیط کمک بسیار زیادی به هرچه بهتر انجام شدن کار می کند. ذهن به محیط قبلی شرطی شده است و آن را می بینید یاد کار و رنج و سختی می افتد و زمانی که می خواهید کار را شروع کنید سعی می کند بهانه هایی بهتر برای شما ارائه کند تا از آن محیط دور شوید. پس با تغییر محیط به‌راحتی می توانید بر پشت گوش اندازی و تأخیر در انجام کار غلبه کنید.
  • خودتان را با دیگران مقایسه نکنید! بلکه خود را خودتان مقایسه کنید. به خود نگویید که چون دوستم در روز 10 ساعت درس می خواند پس من باید 11 ساعت درس شبانه روز درس بخوانم مطمئن باشید ذهن‌تان چون به آن حد از مطالعه نرسیده است آن‌قدر بهانه های زیبا و شیرینی دارد که 5 ساعت هم نمی توانید مطالعه را ادامه دهید.
  • این جمله را با خطی خوش، در محل کار یا در اتاقتان نصب کنید:(افراد موفق ،امروز کارهایی را انجام می دهند که دیگران آن را انجام نمی دهند و فردا کارهایی را انجام می دهند که دیگران نمی توانند آن را انجام دهند). دوستان این را بدانید تنها تفاوت میان افراد عادی با افراد موفق این است که اهمال کاری در افراد موفق دیده نمی شود و کارها را در سر موقع انجام می دهند. 
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=2280
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد اهمال کاری و به تاخیر انداختن کارها | راهنمای عملی غلبه بر تنبلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.