تفاوت هدف با آرزو چیست؟ | راهنمای عملی تبدیل آرزوها به اهداف

21691 بازدید

تفاوت هدف با آرزو در چیست؟

تفاوت هدف با آرزو و تشخیص آن برای اغلب افراد کمی دشوار به نظر می رسد و اکثراً نمی دانند آیا آرزویشان همان اهدافشان است یا این دو راهشان از هم جداست؟  آیا می توانیم به ایده ها، رؤیاها و آرزوهای خود به عنوان هدف نگاه کنیم؟ از کجا باید بدانیم خواسته ما، همان اهداف ماست؟ بیشتر افراد نمی دانند تفاوت هدف با آرزو در چیست و این‌گونه فکر می کنند که آرزوها و رؤیاهایشان دقیقاً همان اهدافشان است در طول روز دوست دارند به آنها فکر کنند تا آن آرزوها تحقق یابد اما واقعیت در چیست؟ در این مقاله با عنوان تفاوت هدف با آرزو با تیم تحقیقاتی بازتاب باور همراه باشید تا این نکته را با هم بررسی کنیم.

تفاوت آرزو با اهداف در چیست ؟

آیا آرزوها همان اهداف ما هستند؟

بیشتر افراد فکر می کنند که آرزوهای آنها همان اهداف آنهاست و رویاهای خود را اهداف می نامند به همین دلیل بیشتر اوقات سعی می کنند با خیال پردازی و تجسم آن را به‌عنوان هدف قلمداد کرده و در انتظار معجزه ای برای تحقق این آرزوها باشند به‌راستی تفاوت هدف با آرزو در چیست؟ این سؤال بیشتر برای افرادی پیش می آید که تعریف درستی هدف و آرزو ندارند و احساس می کنند رؤیاهایشان همان اهداف آنان در زندگی‌ است و تنها راه رسیدن به این رؤیاها، تجسم آن است. اجازه دهید اول هدف و آرزو را تعریف کنیم سپس به بررسی کامل تفاوت هدف با آرزو خواهیم پرداخت.

هدف چیست؟

پیشتر در مقاله هدف گذاری چیست تا حد زیادی شما را با شناخت هدف و نحوه هدف‌گذاری آشنا کردیم اما حال می خواهیم دقیق‌تر بدانیم که هدف چیست؟ هدف دقیقاً همان خواسته های ماست که نیازهای های مشخصی را رفع می کند  و چون وجود آنها برای ما ضروری است پس برای رسیدن به آن برنامه ریزی می کنیم. چنان‌چه برای یک آرزو برنامه ریزی کنیم و تا تحقق آن تلاش کنیم این آرزو به هدف تبدیل شده است.

آرزو چیست؟

آرزو خواسته ای است که دوست داریم آن تحقق پیدا کند اما در اولویت قرار ندارد. به‌طورکلی هر فکر و رؤیایی که در ذهن ما به عنوان خواسته خطور کند و برای تحقق آن برنامه‌ریزی درستی نداشته باشیم دقیقاً همان آرزوست و تفاوت آرزو با هدف در این قسمت مشخص می شود. اغلب رؤیاها در محدوده فرکانسی ما نیستند به فرض مثال اگر محدوده باور و ذهن ما 1 باشد آرزو و رویای ما اغلب 5 است و طبق قانون تکامل باید به ترتیب از 1 به 5 رسید و سیر تکامل به هیچ وجه اجازه پرش از 1 به 5 را نمی دهد پس در همان مرحله آرزو باقی می ماند. با هد‌ف‌گذاری و برنامه‌ریزی به‌آسانی می توان سیر تکامل را طی کرد. پس آرزوها چون اشتیاقی سوزان در آن دیده نمی شود برای آن برنامه‌ریزی درستی پیاده نخواهیم کرد. امیدواریم تا اینجای کار تفاوت آرزو و هدف برایتان روشن شده باشد. حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

آرزو چیست ؟ | فرق آرزو و هدف در چیست؟

 

چرا باید آرزوها را از اهداف جدا کرد؟

همه ما دوست داریم به آرزوهای خود برسیم در واقع آرزوهای ما همان خواسته های ما هستند و دستیابی به این خواسته ها و تحقق رؤیاها یکی از لذت بخش‌ترین لحظات زندگی ما خواهد بود. اما واقعاً چرا به بیشتر آرزوهایمان نمی رسیم؟ چرا بیشتر رؤیاهای ما تحقق پیدا نمی کند؟ این سؤال‌های بسیار مهمی است که برای بیشتر افراد بی پاسخ مانده است.کمی بالاتر تا حدی به تفاوت هدف با آرزو را با تعریف آنها پرداختیم و حال می دانید که آرزو و هدف با وجود شباهت، تفاوت های اساسی با هم دارند.
درواقع یکی از اشتباهات افراد برای تحقق رؤیاها و رسیدن به اهدافشان این است که نمی دانند تفاوت هدف با آرزو چیست و این‌گونه فکر می کنند که وقتی آنان رویایی در سر دارند درواقع همان اهداف آنان است که با تجسم کردن می توانند به آن برسند.

واقعیت این است باید در میان آرزوها، هدف و یا اهداف را پیدا کرده و برای آنان برنامه ریزی کرد در طول روز یا هفته و ماه، بنا به ورودی‌هایی که دریافت می کنیم رؤیاها و آرزوهای ما شکل می‌گیرند و شاید در حد یک هفته یا یک ماه دوام نیاورند اگر دقیقاً آنها را نشناخت کل زندگی فرد با رؤیاپردازی که نتیجه آن فقط شارژ و انگیزه ای چند روزه است، سپری می شود و در واقع عملاً هیچ کاری انجام نداده است. زمانی که فرد اهداف خود را میان آرزوهای خود پیدا کند و برای آن برنامه‌ریزی کند، رفتار، زندگی، و تمامی کارهای وی با برنامه و نظم خاصی صورت می گیرد.

فرق بین آرزو و هدف در چیست ؟

تفاوت هدف با آرزو چگونه مشخص می شود؟

اگر ما اچازه دهیم روزانه، ورودی های اطراف ما (شامل حرف های اطرافیان، شبکه های اجتماعی، تلویزیون و رسانه ها) افکار ما و رؤیاهای ما را شکل دهند و هر روز منتظر این باشیم که با رؤیاپردازی و تصویرسازی به این رؤیاها برسیم و تقاوتی میان اهداف و آرزوها قائل نشویم یا آنها را از هم جدا نکنیم درواقع ما به  فردی بی هدف تبدیل می شویم که برای مدتی رؤیاهای ما را با انگیزه نشان می دهند و چون اهداف ما در میان آرزوها و رویاها مشخص نیستند و برای هیچکدام برنامه ریزی درستی نداریم پس از مدتی سرد می شویم. بیشتر افراد خود را مقصر نمی دانند و می گویند “ما آرزوهای خود را مشخص کردیم و هیچ نتیجه ای نگرفتیم” برخی نیز که تازه راه تغییر و تحول را انتخاب کرده اند با دیدن وضعیت زندگی و شنیدن صحبت های فرد این را به عنوان حقیقت قبول می کند که “حق با اوست همه چیز دست تقدیر است و رسیدن به آرزوها ربطی به فرد ندارد” در حالی که نمی دانند آنها تفاوت هدف با آرزو را درک نکرده اند و آرزوها و رؤیاهای آنان در همان مرحله باقی مانده است. حال نوبت به آن رسیده است بدانیم که چگونه باید تشخیص دهیم که آرزوی ما به هدف تبدیل شده است؟

 

چگونه بدانیم آرزوی ما اهداف ما هستند؟

همان‌گونه که در اول مقاله هم گفتیم که برخی افراد به دلیل اینکه هنوز تفاوت هدف با آرزو را درک نکرده اند این‌گونه فکر می کنند که هرآنچه به آن فکر کنند همان هدف آنهاست و با تکرار فکر کردن و تجسم و تصور می توانند به راحتی به آرزوی خود برسند. اما برخی افراد نیز به این نتیجه رسیده اند که تفاوت هدف با آرزو، مسئله کوچکی نیست و باید برای خود مشخص کنند که آیا آرزوی آنها اهداف آنهاست یا خیر؟  برای آنهایی که می خواهند به خواسته های خود برسند این سؤال پیش می آید که آیا آرزوی ما همان هدف ماست؟ چگونه بدانیم آرزوی ما همان اهداف ما هستند؟

ببینید ما آدم‌ها اصولاً رؤیاها را دور از دسترس می پنداریم هرچند دوست داریم به آنها برسیم اما تا حدودی خود را لایق آن نمی دانیم این به بحث احساس شایستگی و  عدم شایستگی برمی‌گردد. چنان‌چه خود را با آنچه در رؤیایمان است برابر و شایسته بدانیم این احساس شایستگی باعث می شود که باور درستی از رؤیا و آرزو داشته باشیم.  ما اصلاً نمی گوییم رؤیاهای شما به واقعیت تبدیل نمی شوند بلکه می گوییم رؤیاهایی که همراه با احساس خوب و باور و ایمان نباشد هیچ‌گونه ارزشی ندارند. به طور مثال فردی همیشه در حین تجسم آرزوها می گفت “ما که در زندگی واقعی به آن نمی رسیم حالا بزار در رویا تجربه کنیم” این مصداق همان ضرب المثل است “شتر در خوابش بیند پنبه دانه ” زمانی که می خواهید بدانید رؤیای شما به هدف تبدیل شده است یا خیر به احساس خود رجوع کنید مطمئن باشید جواب درست را به شما خواهد گفت. این را بدانید رؤیاها به مراتب خیلی پایین‌تر از اهداف هستند چون هنوز به مرحله باور نرسیده اند تا شما را وادار به برنامه ریزی و عمل کند. هر چند رویاها در ذهن ما غول هایی دست نیافتنی هستند که تحقق آنها سخت است اما زمانی که تبدیل به هدف شود و باور به اینکه این رؤیا محقق می شود و من برای رسیدن به این آرزو تلاش می کنم و تمرکز خود را روی این خواسته خواهم گذاشت شما باور کرده اید که لایق رسیدن به خواسته تان هستید و این دیگر رؤیا و آرزو نیست بلکه هدف حقیقی شماست.

 

چگونه آرزوها را به اهداف تبدیل کنیم؟

اگر مطالب را با دقت خوانده باشید متوجه تفاوت هدف با آرزو شده اید و می دانید که خواسته شما آرزوی‌تان است یا یکی از اهداف شماست. ببینید جایگاه آرزو و رؤیا در تخیل ماست اما جایگاه اهداف در واقع در واقعیت است. شاید بزرگترین تفاوت هدف با آرزو در این است. درست است برای تعیین اهداف و شروع یک کار باید آن را در قوه تخیل، یک‌بار انجام دهیم اما خیلی از افراد قوه تخیل را با باورها و اهداف و عمل اشتباه گرفته اند. احساس می کنند فقط انجام تمرینات ذهنی باعث تحقق خواسته ها و رؤیاها می شوند. زمان آن رسیده از خود بپرسیم چگونه آرزوها را به اهداف تبدیل کنیم تا به خواسته های خود برسیم؟

چگونه آرزوها را به اهداف تبدیل کنیم ؟

 

  • دقیقاً بدانید که چه می خواهید.

برای تبدیل اهداف و آرزو شرط اول آن است که به وضح بدانید که چه می خواهید حال که تفاوت هدف با آرزو را به درستی درک کردید نوبت به آن رسیده که بدانید چگونه آرزو را به هدف تبدیل کنیم و قدم اول شناسایی خواسته های شماست. بیشتر افراد همه چیز را می خواهند اما اگر از آنها بپرسید دقیقاً چه می خواهید و 20 مورد از آنها را ذکر کنید شاید در مورد 6 بیشتر نتوانند خواسته های خود را بنویسند. زیرا این‌گونه افراد هدفی ندارند که بخواهند دلیل تحقق خواسته خود را بدانند. شما باید واضح و روشن بدانید که آرزوی شما چیست؟ برای این مورد شاید تمرین زیر بهترین راه ممکن باشد. 

یک قلم و کاغذ بردارد و سعی کنید 50 آرزو و رویایی که در سر دارید را بنویسید. برای مثال:

  • آرزوی من این است که یک ماشین Y داشته باشم.
  • آرزوی من این است که به یک سخنران ماهر تبدیل شوم.
  • آرزوی من این است که در بهترین جای تهران خانه داشته باشم.
  • آرزوی من این است که بتوانم به‌عنوان معلم به مردم جامعه خدمت کنم.
  • رؤیای همیشگی من این است آن‌قدر ثروتمند شوم که بتوانم به فقرا کمک کنم
  • و…..

این لیست را تا 50 ادامه دهید این کاملاً طبیعی است که در همان لحظه بیشتر از 10 مورد نتوانید بنویسید پس می توانید آن را در طول دو الی 3 روز بنویسید و رؤیاها و آرزوهایتان را 1 تا 50 لیست کنید. بعد از اینکه لیست شما تکمیل شد نوبت به آن می رسد که از 1 تا 10 به هر کدام نمره دهید اگر آن آرزو برایتان قابل باور است و می دانید که در این زمان رسیدن به آن خواسته برایتان مقدور است شماره های بالاتر اختصاص دهید. و اگر هر کدام از آنها برایتان غیر قابل باور است و احساس می کنید در این زمان رسیدن به آن برایتان مقدور نیست امتیاز کمتری اختصاص دهید.

سپس در پایان یک نگاه به لیست‌تان بیندازید و آرزوهایی که نمره آنها کمتر از 6 است را حذف کنید. سپس دوباره با توجه به اهمیت آنها از 1 تا 10 به گزینه های باقی مانده نمره دهید و سپس گزینه هایی که نمره کمتر از 8 گرفته اند را حذف کنید. ببینید چند گزینه باقی مانده است آنها را در یک برگ دیگر بنویسید و در مقابل هر کدام دلیل واضح و روشن بیاورید که چرا می خواهید به آین خواسته خود برسید هرچه می توانید بیشتر بنوسید. گزینه‌هایی که دلایل کمی برای آنها دارید طبیعی است که جایی در لیست ندارند پس آنها را هم حذف کنید و تنها اجازه دهید گزینه هایی باقی بمانند که دلایل منطقی و روشن برای آنها دارید و برای شما از ارزش بالایی برخوردار باشند.

تبریک می گوییم در این قسمت شما فقط گزینه هایی را می بینید که رسیدن به آنها راحت‌تر است در این میان اگر می دانید گزینه ها بیش از آن است که تمرکز شما را برهم بزند می توانید فعلاً مهم ترین آنها را با a سپس b  و c علامت بزنید و از گزینه های a شروع کنید و کافی است با مراجعه به مقاله هدف گذاری چیست برای هرکدام از آنها با برنامه ریزی منظم دست به کار شوید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

آنهایی که اعتماد به نفس پایینی دارند اصولاً فقط آرزو می کنند و عملا دست به هیچ کاری نمی زنند  چون می دانند که این آرزوها و رؤیاها محال است تحقق یابد جالب اینجاست مدام به بدگویی از افرادی که به خواسته او دست یافته اند می  پردازند. آنها به تفاوت هدف با آرزو اعتقادی ندارند و چون نمی توانند برای خود اهدافی تعیین کنند هدف را همان آرزو قلمداد می کنند. این گونه افراد چون باور درستی از توانایی های خود ندارند همیشه خود را سرزنش می کنند و با آرزوهای خود زندگی می کنند. التیام این سرزنش ها فقط فکر کردن به آرزوهایشان است. سعی کنید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید این را بدانید که آرزو و خواسته ای که به ذهن شما خطور کرده یقیناً برای شما قابل انجام است در غیر این صورت به ذهن شما خطور نمی کرد. پس از این بابت مطمئن باشید که با تقویت اعتماد به نفس می توانید آرزوهایتان را به اهداف تبدیل کرده و به آنها برسید.

 

موانع سر راه را شناسایی کنید.

شاید یکی از مهمترین دلیل برای اینکه اجازه ندهد آرزوی شما به اهداف شما تبدیل شود همین موانع است. به بدترین شیوه تیشه به ریشه آرزوها میزند و تحت هیچ شرایطی اجازه رشد نمی‌دهد. همیشه آرزو ها را در حد یک رؤیای دست نیافتنی باقی می گذارد. وظیفه شما شناسایی این موانع است. به عنوان مثال اگر می خواهید در خارج از کشور تحصیل کنید و شاید موانع سر راه شما هزینه های زیاد، یادگیری زبان، پذیرفتن فرهنگ یک کشور دیگر و…. می باشد. هرکدام از آنها باعث می شود شما درجا بزنید و رغبتی برای تعیین هدف و برنامه ریزی نداشته باشید. پس باید صادقانه این موانع را از سر راه خود بردارید البته با دلایکی کاملاً منطقی! 

این مقاله به مرور به روز رسانی خواهد شد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=3041
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد تفاوت هدف با آرزو چیست؟ | راهنمای عملی تبدیل آرزوها به اهداف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.