مارس 19, 2024
  مارس 19, 2024
0
0

خود هیپنوتیزم و دگر هیپنوتیزم چیست؟ | چگونه خود را هیپنوتیزم کنیم؟

20411 بازدید

هیپنوتیزم  و خود هیپنوتیزم چیست؟ 

هیپنوتیزم فرآیندی علمی می باشد که انجام آن باعث می شود سطح هوشیاری سوژه عمیق و گسترده شده، در نتیجه تمرکز فرد تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. هیپنوتیزم شاخه ای از روانشناسی است که بنیان آن تلقین و تمرکز می باشد در جامعه ما اصولاً به هیپنوتیزم خواب مصنوعی می گویند اما در واقع هیپنوتیزم با خواب تفاوت های زیادی دارد. هیپنوتیزم پدیده ای است که با تمرکز خود فرد یا توسط فرد دیگری که به او هیپنوتیزور می گویند امکان‌پذیر است. در علم هیپنوتیزم باید از سدی به اسم ذهن هوشیار گذشت تا به ذهن ناهوشیار دسترسی پیدا کرده تا تلقینات و تأکیدات بتواند در فرد اثرگذار باشند. ذهن هوشیار همین حالتی است که اکنون داریم و با توجه به اطلاعاتی که قبلاً وارد ضمیر ناخودآگاه ما شده و به عنوان حقیقت و یک باور پذیرفته شده اجازه ورود هر تلقینی را نمی دهد مگر توسط هیپنوتیزم بتوان از سد ضمیرخودآگاه عبور کرد.

آموزش هیپنوتیزم ساده | چگونه خود را هیپنوتیزم کنیم؟

 

انواع هیپنوتیزم

  • خود هیپنوتیزم (توسط خود فرد انجام می گیرد).
  • دگر هیپنوتیزم (نیازمند فرد دیگری است که به آن هیپنوتیزور می گویند).

خود هیپنوتیزم چیست؟

خود هیپنوتیزم روشی است که یک فرد با استفاده از آن می تواند خود هیپنوتیزم کرده و خود را از حالت عادی خارج کند. شخص زمانی که خود را هیپنوتیزم می کند به‌اصطلاح وارد حالت خلسه شده (در ادامه حتماً در مورد حالت خلسه صحبت خواهیم کرد) و می تواند شخصیت، احساسات و عواطف خود را تحت تأثیر شدید قرار دهد. زمانی که فرد بخواهد شخصیت و عواطف خود را تحت تأثیر قرار دهد و یا باورها و یا رفتارهایی که در ناخودآگاهش ثبت شده است را تغییر دهد نیازمند یادگیری خود هیپنوتیزم است و به کمک خود هیپنوتیزم به‌راحتی می تواند به هدف خود برسد. در این روش نیازمند فرد دیگری نیست و شخص با تمرکز و انجام فنون و تکنیک ها می تواند خود را هیپنوتیزم کند و در تمامی اوقات خود اوست که تلقینات را به صورت ذهنی انجام می دهد.

دگر هیپنوتیزم چیست؟

در حالت دگر هیپنوتیزم یک فرد، شخصی دیگر را به روش های مختلف از حالت عادی خارج می کند و به حالت هیپنوز خلسه می برد. به فردی که این کار را انجام می دهد و شخصی را هیپنوتیزم کند هیپنوتیزور گفته می شود و عمل دگر هیپنوتیزم توسط هیپنوتیزور انجام می گیرد. در این حالت هیپنوتیزور با استفاده از روش های مختلف در هوشیاری و درک سوژه تغییراتی به وجود آورده و او را به حالت هیپنوز عالم هیپنوتیزم وارد می کند و شخصیت و استعداد، احساسات و عواطف او را تحت تأثیر قرار داده و نیروی تفکر سوژه را موقتا برای زمانی کوتاه در اختیار می گیرد. البته تحت تأثیر قرار دادن سوژه شدت و ضعف هایی دارد که مربوط به استعداد هیپنوزپذیری سوژه می باشد. اصلی ترین کاربرد فعلی دگر هیپنوتیزم برای مقاصد درمانی، امراض عصبی و روانی، از بین بردن اختلالات شخصیتی و عادات و شرطی سازی برای آموزش خود هیپنوتیزم می باشد.

شناخت ضمیر خودآگاه و ضمیرناخودآگاه برای یادگیری هیپنوتیزم

برای اینکه به‌راحتی مفهوم هیپنوتیزم و خود هیپنوتیزم و روش های تأثیرگذاری تلقینات را درک کرد باید به خوبی با ضمیرخودآگاه و ضمیرناخودآگاه آشنایی پیدا کرده و با نحوه کارکرد و فعالیت هرکدام آشنا شد. البته ما قبلاً در مقاله ای با عنوان ضمیر ناخودآگاه چیست؟ به بررسی ضمیرناخودآگاه پرداخته ایم و در این مقاله به‌صورت مختصر به توضیح ضمیرناخودآگاه می پردازیم اگر می خواهید به صورت کامل با ضمیرناخودآگاه آشنا شوید اینجا کلیک کنید. همچنین در این بخش شما را با ضمیر خودآگاه آشنا می کنیم تا بهتر بتوانید مفهوم هیپنوتیزم را درک کنید.

خود هیگنوتیزم برای درس خواندن | خود هیپنوتیزم کابوک

ضمیر خودآگاه چیست ؟ آشنایی با ضمیر خودآگاه

درواقع انسان بدون وجود هریک از این دو یک انسان به شمار نمی رود. مجموع این دو ضمیر تشکیل دهنده انسانیت انسان است. ما زمانی که در حالت خواب یا بیهوشی نیستیم و هوشیاری کامل داریم توسط ضمیرخودآگاه اداره می شویم که انسان را در زندگی روزانه خود هدایت می کند یعنی انسان ها ظاهراً همه کارهای خود را با ضمیرخودآگاه انجام می دهند  و انسان با ضمیرخودآگاه خود زندگی می کند پس در ظاهر ما با ضمیرخودآگاه اشخاص آشنا هستیم.

زمانی که می خواهید تصمیمی بگیرید یا در هر لحظه تصمیم‌تان را عوض کنید، همین که سلیقه های متفاوتی دارید، به چیزهایی علاقه مندید، همین‌که کتاب ها را مطالعه می کنید و آنها را حفظ می کنید همگی توسط ضمیر خودآگاه صورت می گیرد. ضمیر خودآگاه رابط بین دنیای بیرون با دنیای درون است در واقع زمانی که شخص برای اولین بار در جامعه قرار می گیرد ضمیر ناخودآگاه وی تا حد زیادی خالی از اطلاعات است و ضمیرخودآگاه این اطلاعات که ناشی از تکرار و پذیرفتن آنها به عنوان واقعیت است را در ناخودآگاه جای می دهد.

چگونه خود هیپنوتیزم را انجام دهیم؟ چگونه خود را هیپنوتیزم کنیم؟

هرکس که با معنی و مفهوم هیپنوتیزم آشنا می شود اولین سؤالی که از خود  می پرسد این است که چگونه باید خود را هیپنوتیزم کنیم؟ خود هیپنوتیزم چگونه انجام می شود و چه تمرین هایی باید انجام شود تا خود هیپنوتیزم را یاد بگیریم؟ اینها بخشی از سؤالاتی است که افراد با شناخت هیپنوتیزم از خود می پرسند. اجازه دهید قبل از پاسخ به این سؤالات ارکان و پایه های اصلی هیپنوتیزم که با رعایت و آموختن روش صحیح آنها می توان به‌راحتی هیپنوتیزم را یاد گرفت و خود هیپنوتیزم را به آسان‌ترین شیوه ممکن انجام داد.

چگونه خود را هیپنوتیزم کنیم؟ | آموزش رایگان خود هیپنوتیزم عملی

 

  1. آشنایی با شیوه صحیح تمرکز فکراگر می خواهید خود هیپنوتیزم یا به طور کلی با هیپنوتیزم آشنا شوید باید با شیوه صحیح تمرکز آشنا شوید رکن و گایه اصلی هیپنوتیزم تمرکز است و عدم آشنایی با مکانیسم تمرکز در واقع مساوی است با عدم آشنایی و انجام هیپنوتیزم. پس برای اینکه بتوانید خود هیپنوتیزم را یاد بگیرید باید با مکانیسم تمرکز فکر آشنایی پیدا کنید.
  2. آشنایی کامل با تلقین و روش های صحیح تلقینیکی دیگر از پایه های اساسی هیپنوتیزم تلقین است. اگر فردی مرحله یک را به شیوه ای صحیح انجام دهد و با شیوه تمرکز فکر آشنایی داشته باشد و در حین انجام تمارین تمرکز خوبی داشته باشد، چنان‌چه با مفهوم تلقین آشنایی نداشته باشد نمی تواند خود را هیپنوتیزم کند. ما قبلاً در یک مقاله به طور کامل مسئله تلقین را بررسی کرده ایم و در این بخش نگاهی گذرا به مسئله تلقین خواهیم کرد  چنان‌چه می خواهید با تلقین و روشهای صحیح تلقین به خود آشنا شوید مقاله تلقین چیست؟ تلقین چه تأثیری در زندگی ما دارد را مطالعه کنید (برای مطالعه مقاله تلقین چیست اینجا کلیک کنید). اگر بخواهیم تلقین را تعریف کنیم همان‌گونه که قبلاً نیز گفتیم: هر فکری یا کلامی که به ذهن اثر کرده فارغ از مثبت یا منفی بودن کلام یا فکر، اگر روی ضمیر ناخودآگاه تأثیر بگذارد و مورد قبول واقع گردد تلقین می گویند. زمانی که شما به خود می گویید که سرم درد می کند و طوری وانمود کند که دچار سردرد شده است در حالی که کاملاً سالم است در واقع به خود تلقین کرده است که من سرم درد می کند و چنان‌چه بسیار طبیعی جلوه کند به ضمیرناخودآگاه نفوذ کرده و باور می کند که واقعاً دچار سردرد شده است و ضمیرناخودآگاه هم ناچار است طبق تلقین عمل کند و حس درد در سر را در فرد ایجاد کند.
  3. شناخت قانون شرطی شدنمسئله شرطی شدن در هیپنوتیزم بسیار مسئله مهم و تعیین کننده می باشد. آشنایی با قانون شرطی شدن یکی از اصلی ترین پایه های هیپنوتیزم است و چنان‌چه فردی بخواهد هیپنوتیزم را یاد بگیرد باید با قانون شرطی شدن آگاهی کامل داشته باشد. اجازه دهید قانون شرطی شدن را با ذکر داستانی توضیح دهیم.
    پائولوف فیزیولوژیست معروف روسی مشغول مطالعه روی دستگاه هاضمه سگ بود. روزی متوجه شد که وقتی ظرف غذا به طرف سگ نزدیک می شود، غذا بزاقی سگ با دیدن غذا شروع به ترشح می کرد یعنی بزاق دهان سگ که ابتدا فقط به دلیل قرار گرفتن غذا در دهان ترشح می شد با دیدن ظرف غذا و بدون قرار گرفتن غذا در دهانش ترشح می شد. پاولف در یکی از آزمایش های خود برای اندازه گیری بزاق ترشح شده عمل جراحی کوچکی روی گلوی سگ انجام داد تا بزاق سگ مورد آزمایش را با لوله ای به بیرون هدایت نماید. پاولوف ابتدا با ریختن پودر غذا در دهان سگ بزاق ترشح شده او را که یک عمل کاملاً طبیعی بود اندازه گیری کرد، سپس زنگی را به صدا درآورد و بلافاصله غذا در اختیار سگ قرار داد.
    پس از چندین بار تکرار مشاهده کرد که این بار با شنیدن صدای زنگ بدون همراهی غذا بزاق سگ ترشح می شود و پاولوف به این نتیجه رسید که سگ بین غذا و صدای زنگ ارتباطی برقرار کرده است. به علیت همین ارتباط صدای زنگ نیز برای آن مانند غذا باعث ترشح بزاق می گردد. در این آزمایش صدای زنگ محرک شرطی نامیده می شود و جانشین غذا که محرک غیر شرطی نامیده می شود شده بود.
    شرطی شدن یکی دیگر از مهمترین ارکان موفقیت در خود هیپنوتیزم است طوری که سوژه اگر سه الی چهار بار هیپنوتیزم شود نیست به روش هایی که خود یا هیپنوتیزور به کار برده است شرطی می شود و در جلسات بعد به‌راحتی می تواند وارد حالت هیپنوز شود.

     

  4. آگاهی از ریلکسیشن و شناخت تکنیک های ریلکسیشن

    ریلکس به حالتی گفته می شود که انسان به وانهادگی و رهایی جسمی و آرامش فکری در یک زمان دست یابد. با ایجاد آرامش جسمی و روحی موجب از بین رفتگی خستگی و ضعف اعصاب می گردد. فردی که خودهیپنوتیزم را انجام می‌دهد یا توسط شخص دیگری هیپنوتیزم می گردد در بهترین حالت ریلکسیشن قرار می گیرد و در نهایت آرامش، ریلکسیشن را تجربه می کند.
  5. شناخت و آگاهی از چگونگی تصور و تجسم ذهنی

    ما قبلاً در مقالات سایت بازتاب باور در مورد تجسم و تصور ذهنی توضیح داده‌ایم که چطور مغز تفاوتی بین واقعیت و تجسم قائل نمی شود و هر دو را واقعیت می شمارد. چنان‌چه بخواهد خود هیپنوتیزم را یاد بگیرد یا خود را هیپنوتیزم کند باید حتماً از مکانیسم تصور و تجسم ذهنی آگاهی داشته باشد و با روش صحیح تجسم ذهنی آشنایی پیدا کند. وقتی فرد می خواهد خود را در حالت ریلکسیشن قرار دهد باید چنین تصور کند که پای وی همانند چوبی خشک، یا آهنی سنگین افتاده است و قادر به بلند کردن آن نیست اگر فردی نتواند خوب و صحیح تجسم کند نمی تواند مراحل هیپنوتیزم را درست انجام داده و به موفقیت نخواهد رسید.

    پایان بخش اول

این موارد تنها بخشی از مواردی بود که برای یادگیری خود هیپنوتیزم باید رعایت کرد و آنها را یاد گرفت. در مقالات بعدی نحوه انجام خود هیپنوتیزم و تکنیک های آن را بررسی خواهیم کرد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=3798
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد خود هیپنوتیزم و دگر هیپنوتیزم چیست؟ | چگونه خود را هیپنوتیزم کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.