تلقین چیست ؟ | چگونه به خود تلقین کنیم؟ راه های تلقین مثبت

19185 بازدید

تلقین چیست؟ تلقین چه تأثیری در زندگی ما دارد؟ آیا واقعاً می دانید تلقین چیست؟ آیا تاکنون به این فکر کرده اید چرا افراد موفق همیشه درباره خود و دیگران آن چیزی که به زبان می آورند مثبت است؟ به جرأت می توان گفت که ماهیت واقعی تلقین و چگونگی اثرگذاری آن کشف نشده است یا به شیوه درستی برای عموم تعریف نشده است. با اینکه همه انسانها روزانه از تلقین استفاده می کنند، اما افراد کمی با این علم آشنایی دارند در ادامه با ما همراه باشید و در پایان این مقاله خواهید آموخت که تلقین چیست؟

راه های تلقین مثبت

تاریخچه و نحوه کشف علم تلقین

قبل از اینکه توضیح دهیم تلقین چیست با کاشف این علم با داستانی درباره تلقین و نحوه کشف علم تلقین شروع کنیم. کاشف این علم دانشمندی فرانسوی به اسم امیل کوئه بود او معتقد بود که  هر باور و عقیده ای که تمام فضای ذهنی را در بر گیرد، به‌تدریج برای ان فرد به‌صورت حقیقت درمی‌آید. یک روز پسرِ کوئه دیر از خواب بیدار شد وقتی پدرش از دیر بیدار شدن پسرش باخبر شد شروع به سرزنش کردن پسر کرد و برخورد بسیار بدی با او داشت.

ظهر که پسر از مدرسه به خانه آمد کوئه دید علائم سرزنش و بدرفتاری‌هایش هنوز در چهره پسرش مشخص است. مدتی بعد هم برای مسئله ای، پسر را سرزنش کرد و دوباره دید که همانند قبل تا پایان روز آثار سرزنش و بدرفتاری وی روی فرزندش مشخص است. کوئه به فکر فرو رفت که پشت این علائم یک رازی نهفته است تا بعدها فهمید که اول صبح هرگونه رفتار و کلامی که با اطرافیان داشته باشد چه خوب چه بد، آثار آن تا پایان روز در چهره فرد خواهد ماند. حال که با تاریخچه و نحوه کشف این علم اندکی آشنا شدید نوبت به آن رسیده است بدانید تلقین چیست؟ در ادامه همین مقاله توضیح خواهیم داد که تلقین چیست، چگونه شکل می گیرند و چگونه روی انسان تأثیر می گذارد.

تلقین چیست ؟

وب سایت ویکی پدیا تلقین را این چنین معنی کرده است: تلقین فرایندی روان‌شناختی است که به وسیلهٔ آن، یک شخص افکار، احساسات یا رفتار شخص دیگری را هدایت می‌کند. اجازه دهید سایت بازتاب باور با یک داستان، تلقین را برای شما توضیح دهد.

داستان تلقین دانش آموزان به آموزگار و مریض شدن معلم

در زمانهای قدیم آموزگاری بود بسیار سخت‌گیر شاگردان از این سختگیری زیاد  به تنگ آمده بودند یک روز شاگردان تصمیم گرفتند کاری کنند که آموزگار چند روزی مدرسه را تعطیل کند بعد از مشورت تصمیم بر آن گرفتند که با تلقین او را مریض کنند، دانش آموزان که نمی دانستند تلقین چیست اما می دانستند حرفای آنان روی آموزگارشان تأثیر خواهد گذاشت.
فردای آن روز اولین دانش آموز اول وارد مدرسه شد و با قیافه نگران و دلسوزانه ای گفت: آقا بلا دوره چی شده؟ مریض به نظر می رسید، معلم با پرخاش گفت من چیزیم نیست برو بشین. دانش آموز دوم و سوم هم همین حرفها را تکرار کردند ناگاه آموزگار به فکر فرو رفت و  احساس کرد مثل اینکه حالش خوب نیست. هر بچه ای وارد می شد این حرفها را تکرار می کرد حتی به مدیر گفتند و مدیر هم برای احوال‌پرسی به کلاس آمد، آموزگار از خود سؤال کرد که نکند من مریض هستم و خودم نمیدانم پس هر لحظه احساس کسلی و ناخوشی در بدن خود کرد.
پس رو به بچه ها کرد و گفت بروید خانه هایتان  من مریض هستم، چند روزی باید استراحت کنم.
حال دیدید که حرف های چند بچه روی یک معلم تأثیر گذاشت؟
تیم بازتاب باور اگر به زبانی ساده بگوید که تلقین چیست تلقین را چنین تعریف می کند: هر فکری یا کلامی که به ذهن اثر کرده فارغ از مثبت یا منفی بودن کلام یا فکر، اگر روی ضمیر ناخودآگاه تأثیر بگذارد و مورد قبول واقع گردد تلقین می گویند.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  [button color=”blue” size=”s,all” link=”https://baztabebavar.ir/what-is-belief/” icon=”” target=”true”]باور چیست ؟ و چگونه شکل می گیرند؟ [/button]

تلقین به خود باید به چه شکل باشد؟

حال که دانستید تلقین چیست نوبت به آن رسیده که بدانید تلقین باید به چه شکلی صورت گیرد شما همیشه باید تمرکزتان روی جملاتی باشد که روزانه استفاده می کنید، مواظب باشید به اشتباه از تلقینات و جملات اشتباه استفاده نکنید. شما همیشه باید از  کلمات مثبت استفاده کنید.
با اینکه مفهوم کلی (من بیمار نیستم) مثبت است اما کلمه بیمار واژه ای منفی است! ضمیر ناخودآگاه به منظور و مفهوم کاری ندارد بلکه روی کلمات متمرکز می شود! مثلاً با گفتن جمله (فراموش نکنی موقع بر گشتن نان بخری) احتمال فراموشی بیشتر است از زمانی که می گوید (یادت باشد موقع برگشتن نان بخری) و یا برای آرام شدن یک نفر جمله‌ی (آرام باش) بیشتر از جمله (داد نزن) اثر دارد.

بکار بردن جملاتی مانند (خسته نباشید، دستت درد نکند و…) در ناخودآگاه تأثیر منفی می گذارد و باعث خستگی، درد و… می گردد پس در گفت‌وگو و عبارات تأکیدی از کلمات و افعال مثبت استفاده کنید.

پس هنگامی که می‌خواهید به خود تلقین کنید که آدم خوشحال و شادی هستید بگویید من همیشه شاد و خوشحالم، نه اینکه بگویید من غمگین و ناراحت نیستم.

شرایط تأثیر تلقین در انسان

  • تلقین ها باید به‌صورت مستمر تکرار شوند
    همان‌طور که در داستان بالا خواندید چند دانش‌آموز با هم تصمیم گرفتند تلقین کنند و با تلقین اول نفر، آموزگار باور نکرد و در نتیجه تلقین روی او اثر نگرد با تکرار تلقینات معلم باور کرد که مریض است پس تداوم در تلقین شرط تأثیر گذاری است.
  • ضمیر ناخودآگاه هر چیزی را که به زبان آورید یا در فکر به آنها توجه کنید قبول می کند مثلاً من مریض نیستم تلقینی است برای جذب مریضی در نتیجه روش درست تلقین این است که بگویید من سالم و شاداب هستم.
  • مواظب باشید حرف‌ها و تلقینات دیگران روی ما تأثیر زیادی دارند اگر تلقینی منفی شنیدید فوراً به فکر فرو بروید و با تلقینات مثبت با مقابله با آن تلقینات منفی بپردازید.
  • هر روز صبح تلقینات مثبت را به خود شروع کنید تا روزتان را با تلقینات و کلام مثبت آغاز کنید.

در این مقاله شما آموختید که تلقین چیست؟ دانستید تلقین باید به چه شکلی باشد و شرایط تلقین کردن به خود را دانستید. اکنون که می دانید تلقین چیست و بامفهوم آن آشنا شدید در قسمت نظرات دانسته ها و تجارب خود را با ما در میان بگذارید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=171
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

3 نظر در مورد تلقین چیست ؟ | چگونه به خود تلقین کنیم؟ راه های تلقین مثبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. با سلام
      بله چون در شبکه های اجتماعی یا با محدودیت کاراکتی رو به رو هستیم یا متون از کاربر پسند بودن خارج می شوند .
      از دیدگاه شما سپاسگزاریم

      لایک