نمایش بهتر سایت در اپلیکیشن دریافت از بازار
نمایش بهتر سایت در اپلیکیشن دریافت از بازار
0
0

عادات خوب و بد شبانهٔ قبل از خواب

18791 بازدید

بهترین عادات شبانهٔ قبل از خواب

بهترین عادات شبانهٔ قبل از خواب عاداتی هستند که منجر به یک خواب آسوده و لذت بخش گردد. در مقاله قبلی سایت بازتاب باور عادت‌های صبحگاهی برای شروع یک روز پرانرژی را منتشر کردیم.

در مقاله این هفته قصد داریم بهترین عادات شبانه قبل از خواب، برای داشتن خواب راحت و آرام‌بخش شبانه را پیشنهاد دهیم؛ اگر این کارها به‌صورت عادت همیشگی، مدام تکرار شوند به عادت روتین تبدیل می‌شوند که فقط در طی چند دقیقه قابل انجام هستند.

انجام این کارها میزان ناامیدی، اضطراب و استرس، ترس و نگرانی را به‌شدت کاهش می‌دهد و می‌توانیم چیزهای مثبتی را جایگزین کنیم پس لازم است کارهایی که در ادامه توضیح داده می‌شود را انجام دهیم تا کیفیت خواب‌مان افزایش پیدا کند و به‌دنبال آن روز خوبی را آغاز نماییم.

عادت های بد قبل از خواب

خواب بهترین زمان برای برنامه‌ریزی مجدد ضمیر ناخودآگاه است در این تایم می‌توانیم خواسته‌ها، اهداف و احتمالات جدید را وارد ضمیر ناخودآگاه کنیم. همان‌طور که می‌دانیم ضمیر ناخودآگاه بخش بسیار زیادی از زندگی ما را کنترل می‌کند. نیم ساعت قبل از این‌که به خواب برویم ذهن خودآگاه کم‌کم محو می‌شود. پس اگر ما بتوانیم در تایمی که خواب هستیم مجدداً ضمیر ناخودآگاه‌مان را برنامه‌ریزی کنیم، درنتیجه قادر خواهیم بود خواسته‌هایمان را در زمانی که خواب هستیم، جذب کنیم.

عادات مناسب قبل از خواب شبانه؛

 خاموش کردن گوشی؛
خاموش کردن و دور بودن از گوشی قبل از خواب اهمیت بسیاری دارد. برای داشتن یک خواب مناسب و راحت، دور کردن تمام وسیله‌هایی که باعث به‌وجود آوردن استرس‌ می‌شود کاملاً ضروری است.

 

  • _ مطالعه کردن؛
    خواندن کتاب روش مؤثری برای آرامش ذهن است.
    اگر کتاب را به‌عنوان بهترین دوست در شب‌های خودمان قرار بدهیم، می‌توانیم به بهترین نحو ذهن خود را آرام کنیم.
    در صورتی که حتی دو یا سه صفحه از کتاب مورد علاقه‌مان را بخوانیم به‌راحتی استرس و نگرانی از ما دور می‌شود. پس لازم است برنامه‌ریزی کنیم که قبل از خواب، کتاب را نیز با خودمان به همراه داشته باشیم.
    قبل از خواب چه کارهایی باید انجام دهیم؟

 

_ میل کردن غذای سبک و سالم؛
همان‌طور که می‌دانیم برای سلامتی دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن و سایر اندام‌های بدن لازم است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، شام را میل کرده باشید، هم‌چنین توجه داشته باشید که غذایتان سبک و سالم و زودهضم باشد.

 

نوشتن یادداشت روزانه برای از بین بردن استرس و اضطراب؛
پاک کردن ذهن از افکار منفی و استرس‌زا قبل از خواب بسیار اهمیت دارد.
قبل از خواب با نوشتن یادداشت‌های روزانه و برنامه‌ریزی اهداف برای روز بعدی می‌توانیم از شدت استرس و نگرانی خود بکاهیم.

 

  • انجام تنفس آگاهانه شکمی؛
    سعی کنیم قبل از خواب چند دقیقه از وقت خود را به انجام تنفس شکمی اختصاص دهیم. انجام این کار بسیار کمک می‌کند تا به آرامش برسیم.

 

  • انجام تمرین شکرگزاری به‌صورت مکتوب؛
    مهم نیست که چه‌زمانی به خواب می‌رویم. اما همیشه سعی کنیم قلم‌و‌کاغذ کنارمان باشد و تمرین شکرگزاری را انجام بدهیم. به این شیوه که، 5 الی 10 مورد از موهبت‌هایی که در اختیار داریم را بنویسیم و بابت داشتن آن‌ها شکرگزاری کنیم.
    قبل از خواب چه کنیم
  • نوشتن رؤیاها و خواندن آن‌ها؛
    اگر به صورت واضح تصور کنیم که چه‌کسی می‌خواهیم بشویم و از زندگی خود چه خواسته‌ای داریم. بسیار به اهداف‌مان نزدیک خواهیم شد.
    پس بیاییم ذهن‌مان را از نو سیم‌کشی کنیم و رؤیاهایمان را مکتوب کنیم و قبل از خواب، آن‌ها را بلند بخوانیم.
    دلیل خواندن نوشته با صدای بلند این است که حس‌های بیشتری را درگیر می‌کنیم. در این حالت که ضمیر خودآگاه درحال محو شدن است، درنتیجه به‌آسانی ضمیر ناخودآگاه، گیرا و انعطاف‌پذیر می‌شود و ذهن مجدداً برنامه‌ریزی می‌شود.

می‌توانیم این‌گونه شروع کنیم؛
«من اکنون بسیار خوشحال و قدردان هستم». و نوشتن بقیه خواسته‌ها به همین صورت…

لازم نیست جمله خیلی بلندی بنویسیم. باید این موارد را در زمان حال بنویسیم و بلند بخوانیم.

  • انجام حرکات کششی و ریلکس‌کننده؛
    با استفاده از حرکات کششی، بدن و ذهن خود را ریلکس کنیم این کار به سرعت ذهن و تن ما را آرام می‌کند و حس خوبی را در ما ایجاد می‌کند.
  • ایجاد انگیزه؛
    با مطالعه یک مطلب کوتاه انگیزشی یا دو، سه صفحه کتاب خواندن یا گوش دادن به کتاب صوتی فقط برای دقایقی کوتاه در ما انگیزه ایجاد می‌کند. این نکته بسیار مهم است خودمان را با افکاری پرورش دهیم که می‌خواهیم آن‌ها در زندگی‌مان متجلی شوند.
    شکرگزاری قبل از خواب
  • رؤیای شفاف؛
    این مورد برای به واقعیت تبدیل شدن خواسته‌هایمان بسیار ضروری است
    و دستور کار به این شیوه است: هنگامی‌که چند نفس عمیق کشیده‌ایم و کم‌کم در حال به خواب رفتن هستیم و چشم‌ها را می‌بندیم و عضلات بدن‌مان را رها می‌کنیم، باید در همین هنگام‌ تجسم کردن را شروع نماییم و تمام چیزهایی که تمایل داریم در زندگی‌مان خلق شود را تجسم کنیم.

در این کار باید تکرار و مداومت را درنظر داشته باشیم. اگر ذهن ما را به جای دیگری بُرد، دوباره روی تنفس و بالا و پایین رفتن شکم تمرکز می‌کنیم و به آرام کردن خودمان ادامه می‌دهیم.
می‌توانیم تصور کنیم که در خانه رؤیایی‌مان راه می‌رویم یا در محل کار مورد نظرمان مشغول به کار کردن هستیم و یا با همسر دل‌خواهمان در مکانی زیبا راه می‌رویم.

اگر کارهایی که پیش‌تر گفتیم را انجام داده باشیم، تصور این موقعیت‌ها و انجام این تمرین بسیار ملموس و شفاف خواهد بود چون ضمیر خودآگاه‌ ما در حال محو شدن است و ما در حال ورود به حالت آلفای ذهنی هستیم. این انرژیِ افکار و احساس که توسط خودمان تولید شده است مستقیماً وارد ضمیر ناخودآگاه می‌شود. این راه سریع‌ترین راه برای برنامه‌ریزی دوباره ضمیر ناخودآگاه است.

مدیتیشن قبل از خواب

توجه‌ کرده‌اید که هر وقت بابت موضوعی نگران هستید و با نگرانی و استرس به خواب می‌روید، خوابِ چیز‌هایی را می‌بینید که قبل از خواب به آن‌ها فکر کرده‌اید. پس ما اکنون قصد داریم آگاهانه چیزهایی که می‌خواهیم در زندگی‌مان تحقق پیدا کنند به ذهن‌مان و به کائنات پیشنهاد دهیم.
پس رؤیای شفاف در مورد خواسته‌‌هایتان، تجلی آن را آسان‌تر می‌کند.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=10430
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد عادات خوب و بد شبانهٔ قبل از خواب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.