قانون جبران کائنات چیست و چگونه عمل میکند؟
قانون جبران همان قانون علت و معلول یا کاشت و برداشت است که می گوید: «هرچه انسان بکارد، همان را برداشت میکند.» ما در مقاله این هفته سعی داریم به تعریفی از قانون جبران و چگونگی عملکرد آن در زندگی بپردازیم.
قانون جهانی علت و معلول به ما میگوید که هیچچیزی بهطور تصادفی یا خارج از قوانین جهان هستی روی نمیدهد. هر عملی یک عکسالعملی دارد و ما آنچه کاشتهایم برداشت خواهیم کرد.
قانون جبران یعنی هیچ چیز در این جهان مجانی و بدون پرداخت نیست.
در برابر هر چیزی که بهدست میآورید و استفاده میکنید بهائی وجود دارد که باید به طریقی پرداخت شود. در صورت عدم پرداخت نتیجه حاصل نمیشود.
قانون عدالت هستی این است هرچیزی که بکارید، همان را برداشت خواهید کرد. هرچهقدر بیشتر بدهید، بیشتر دریافت میکنید. درصورتیکه بخواهید کمیت و کیفیت اعمال خود را ارتقاء بدهید، باید کمیت و کیفیت کوشش و تلاش خود را افزایش دهید.
اگر بهاندازه کافی و درحد توان خودتان برای رسیدن دیگران به خواستههایشان کمک کنید در مقابل قادر خواهید بود به هر هدفی دست پیدا کنید.
اگر به کمک دیگران دستاورد خوبی را بهدست آوریم، اما قدردانی و تشکر نکنیم، این یک نوع قدرنشناسی و زیر پا گذاشتن قانون جبران است.
بهعبارتدیگر، تا چیزی نکارید، نمیتوانید چیزی را برداشت کنید. برداشتی که امروز از چیزی میکنید نتیجه کاری است که دیروز انجام دادهاید. اگر تمایل دارید در آینده بیشتر برداشت کنید باید اکنون بیشتر بکارید و یا عملتان بهتر و بیشتر باشد.
به یاد داشته باشیم هر کاری چه منفی، چه مثبت، که ما در طبیعت یا در حق فردی انجام میدهیم جهان هستی به ما، یک کار خوب یا یک انرژی مثبت یا انرژی منفی بدهکار است و باید در مقابل به ما، یک سود بدهد یا یک انرژی مثبت یا منفی برساند.
با دانستن این اصل متوجه میشویم که افکار و اعمال ما چه خوب و چه بد بازخورد و عواقبی در پی دارد.
درصورتیکه عشق، ثروت، موفقیت و… را بخواهیم باید همسو و همجهت با آن خواسته عمل کنیم.
انرژی که از طریق فکر و عمل ما به جهان هستی وارد میشود نتایج فوری یا غیرفوری بهدنبال دارد پس طبق قانون جبران همان چیزهایی بهسوی ما برمیگردد که به جهان هستی هدیه دادهایم.
برای بهرهمند بودن از چیزهایی که طلب میکنیم و خواستار داشتن آنها هستیم باید بهای آن را بپردازیم.
در جهان هستی هر عملی که برای ما انجام میشود يا نعمتی که به ما میرسد، بايد در مقابل آن عملی برای جبران دریافت آن نعمت انجام بدهیم. درصورتیکه اين جبران صورت نگيرد، برطبق قانون، جهان هستی خودش چيز ديگری را بهعنوان جبران از ما میگيرد.
بنابراين لازم است که در زندگی خويش بسيار دقيق باشیم و بسیار مراقب باشیم تا این قانون را به صورت دقیق اجرا کنیم.
قانون جبران شامل چه چیزهایی است؟
قانون جبران هر تجربهای را در بر میگیرد و در تمام مسائل و قسمتهای زندگی کاربرد دارد. موفقیت، عدم موفقیت، خوشبختی و بدبختی انسانها در گرو عمل به این قانون است. این اصل در تمام فعالیتهای روزمره برای تولید کالا و خدمات استفاده میشود که اشخاص درمقابل پولی که پرداخت میکنند، چیزی دریافت خواهند کرد. رعایت قانون جبران در تأثیرگذاری در تمام جنبههای زندگی صادق است.
قانون جبران را زیر پا گذاشتن، ظلمی است که ما بر خود میکنیم. زیرا که قانون کائنات، مثل دم و بازدم است. هنگامی که نفس میکشیم اکسیژن را از هوا وارد بدنمان میکنیم و در مقابل در عمل بازدم باید دیاکسیدکربن را پس بدهیم. این یک مثال ساده برای درک این موضوع است.
تا چیزی ندهیم، چیزی دریافت نمیکنیم، پس اگر خواهان موفقیت و ثروت بیشتری هستید شما بیشتر از حقوقی که دریافت میکنید کار کنید. تنها راه برداشت بیشتر، کاشتن بیشتر است. راه دریافت حقوق بیشتر، بیشتر کردن ارزش کار و رسیدن به نتایج بهتر است.
موفقیتهای بزرگ مستلزم این است که همیشه باید در پی پیدا کردن فرصتها و شرایط مناسبی باشید که بیشتر تلاش کنید. ناپلئون هیل نویسنده کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید درباره اشخاص موفق در نیمه اول قرن بیستم تحقیق و بررسیهای بسیاری انجام داده است، به این نتیجه رسیده که یکی از عوامل مهم موفقیت این است که بخواهیم آن مایل اضافی که میتوانیم را طی کنیم.
با رعایت این اصل، آینده ما نامحدود است و موفقیت ما قطعی خواهد بود.
محدودیتی برای کارهای اضافهای که تمایل دارید انجام دهید وجود ندارد. میتوانید در هر کاری که انجام میدهید مایلهای اضافی را طی کنید. باید این کار را هر روز و در تمام زمینهها انجام دهید. همیشه میتوانید در پی یافتن فرصتهای مناسب باشید.
با اجرای قانون جبران باران رحمت خدا در زندگیمان جاری میشود. قانون جبران در واقع قدرشناسی و حقشناسی است.
نگاهی مختصر به چند دیدگاه مختلف در مورد قانون جبران:
ضربالمثل شیخ سعدی:
تو نیکی میکن و در دجله انداز،
که ایزد در بیابانت دهد باز
از منظر قرآن:
هر کس بهاندازه ذرهای نیکی کرده باشد آن را میبیند
هر کس بهاندازه ذرهای بدی کرده باشد آن را میبیند.
از نگاه بودا:
قانون کارما یعنی هر چیزی کارماست و نتیجه آن به ما برمیگردد.
از منظر انجیل:
هرچه بکاری همان را درو خواهی کرد.
از نگاه علم متافیزیک:
انرژی در طبیعت از بین نمیرود بلکه از حالتی به حالت دیکر تبدیل میشود.
از نگاه مولانا:
این جهانْ کوه است و فِعلِ ما نِدا
سویِ ما آید نِداها را صَدا
مثنوی، دفتر اول، بخش ۹
حقیقت محض… در صورت نگاه درست و بیطرف از زاویه فکری ما..
آرامش از من آغاز میشود…
7