5 راه ساده برای درمان نگرانی

18951 بازدید

درمان نگرانی چیست؟

درمان نگرانی از نگاه گوگل بیشترین جست‌وجو را در سال 2020 داشت. از این رو ما در تیم تحقیقاتی بازتاب باور سعی کردیم مقاله این هفته را به درمان نگرانی اختصاصی دهیم زیرا نگرانی، طبیعت دوم همه انسان‌ها است به این معنی که نگرانی بین همه افراد مشترک است. حتی فردی که در جنگل بزرگ شده و اطلاعی از زندگی نوین امروزی ندارد هم نگران می‌شود. ما می‌خواهیم بدانیم آیا این نگرانی‌ها مفید هستند یا مضر؟و راه‌های درمان نگرانی را بررسی کنیم با ما همراه باشید.

درمان ترس از اتفاقات اینده

دلیل نگرانی چیست؟

نگرانی در همه جا هست، همه ما هر کدام به شکلی نگران می‌شویم، پس این را بدانید تنها شما نیستید که نگران می‌شوید. درواقع ۳۸درصد مردم هر روز به طرق مختلفی نگران می شوند. بسیاری از مردم خود را نگران مزمن توصیف می‌کنند، می‌گویند «من در تمام مدت عمرم نگران بوده‌ام» و احساس می‌کنند در طول شبانه‌روز آن‌ها نگران و دلواپس هستند.

اما در نهایت این یکی از نشانه‌هایی است که می‌گوید چگونه نگرانی روی همه جنبه‌های زندگی ما تأثیر گذاشته است تا از میزان لذت و رضایت خاطر ما بکاهد. بررسی‌های به‌عمل‌آمده نشان می‌دهند که نگرانی به لحاظ زمانی مقدم بر افسردگی است‌. مسئله نگرانی از نوعی است که اضطرارگونه به راه حلی نیاز دارد در اینجاست که فرد باید به فکر درمان نگرانی باشد. برای یافتن این راه حل ابتدا لازم است که آن را درک کنیم.

رفع استرس و اضطراب  های بی دلیل

چرا نگرانی شما از بین نمی‌رود؟

هر فرد برای درمان نگرانی خود راه‌هایی را امتحان می‌کند. ازیک‌سو نگرانی‌های شما نگران‌تان می‌کند. نمی‌توانید بخوابید. هرچه تلاش می‌کنید نمی‌توانید اندیشه‌های بدبینانه را از ذهن‌تان بیرون بریزید، اما به طریقی این نگرانی‌ها برای شما معنی‌دار است. مثلاً فکر می‌کنید:

  • شاید بتوانم راه حلی پیدا کنم. 
  • نمی‌خواهم چیزی را فراموش کنم.
  • اگر کمی بیشتر فکر کنم، شاید بتوانم مشکل را از میان بردارم.
  • نمی‌خواهم این مسئله ذهنم را درگیر کند.
  • می‌خواهم به بهترین شکل با این قضیه کنار بیام اما نمی‌توانم.

بیشتر افراد بر این باورند که با نگرانی می‌توانند مسائل و مشکلات زندگی خود را حل و فصل کنند. اشخاص نگران می شوند و نگران باقی می‌مانند زیرا فکر می‌کنند این نگرانی مسائل آن‌ها را حل می‌کند. آن‌ها فکر می‌کنند نگرانی باعث می‌شود روش‌های برخورد با چالش‌ها را به‌خوبی یاد می‌گیرند.

درمان نگرانی از آینده

شما فکر می‌کنید دنیا مکان خطرناکی است و نمی‌توانید با خطرات آن مقابله کنید. معتقد هستید که اتفاقات وحشتناکی روی خواهد داد؛ بنابراین نگران می‌شوید تا این حوادث بروز نکند. در جریان یک بررسی، از چند فرد نگران خواسته شد تا به مدت دو هفته نگرانی‌های خود را در یک دفتر یادداشت کنند و پیش‌بینی نمایند که چه اتفاقاتی روی خواهد داد. در‌واقع ۸۵ درصد نتایج واقعی، مثبت بودند. تقریباً همیشه وضع بهتر از آنی است که شما پیش‌بینی می‌کنید. در ۷۹ درصد مواقع نگرانی‌ها بهتر از حدی که تصور می‌کردند توانستند با حوادث ناخوشایند کنار بیایند.

آیا دلواپسی مفید است یا مضر؟

نگرانی به شما کمک می‌کند تا به بدترین اتفاقی که ممکن است رخ بدهد فکر نکنید. شما به مواردی فکر می‌کنید که بتوانید انجام دهید تا مانع بروز بدترین اتفاقات بشود. گرچه به این موضوع  به درمان نگرانی اشاره کردیم که ممکن است نگران بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد بشوید، شما در عمل، نگران نتایج ناخوشایندی هستید که قبل از بروز بدترین حادثه ممکن است اتفاق بیفتد.

برای مثال یک دندان‌پزشک از آن نگران بود که از تعداد مراجعانش کاسته شود. او هر گاه یکی از بیمارانش قرار خود را به هم می‌زد نگران می‌شد. در هر ساعتی که بیمار نداشت نگران می‌شد. با خود می‌گفت: «با این وضع درآمدم کاهش می‌یابد ممکن است بیماران، مرا به دوستان و بستگان‌شان معرفی نکنند بزرگ‌ترین نگرانی این دندان‌پزشک این بود «وضعم خراب می‌شود و من ورشکست می‌شوم». او برای فرار از این مشغله ذهنی به موضوعات فوری مانند به هم زدن قرار یک بیمار فکر می‌کند و بعد در این فکر فرو می‌رود که چگونه می‌تواند در آینده از تکرار این حادثه جلوگیری کند.

درمان دلشوره وسواس ترس از آینده

آیا باید به فکر درمان نگرانی باشیم یا اینکه اجازه دهیم هرازگاهی نگرانی بر ما غلبه کند؟ می‌توانیم بگوییم نگرانی هم مفید است، هم مضر‌! دانشجویی که می‌خواهد بهترین نمره را از یک واحد بگیرد نگرانی از این‌که این ترم شاید مشروط شود، برای آزمون استخدامی دغدغه‌های زیادی دارد و… درواقع اگر نگرانی از آینده نباشد این دانشجو تلاش آن‌چنانی برای پاس کردن واحدها نخواهد کرد.

روی دیگر سکه را ببینیم. کودکی در بیرون از خانه بازی می‌کند. مادرش بسیار نگران می‌شود و صدها گفت‌وگوی منفی سراغش می‌آید. این گفت‌وگوها باعث می‌شود این مادر نگران شود این نگرانی کاملاً بی‌دلیل است. زمانی که فرزندش به خانه باز می‌گردد بدون هیچ مقدمه‌ای او را به باد کتک می‌گیرد. کودک هم بی‌خبر از همه چیز چرا بی‌دلیل کتک می‌خورد!

دلواپسی نوع دوم نیازمند درمان است یعنی درمان نگرانی برای نوع دوم لازم است و خود نگرانی نیز برای نوع اول لازم! بیشتر نگرانی‌های افراد از نوع دوم است.

 5 راه ساده برای درمان نگرانی

راه‌های زیادی برای درمان نگرانی وجود دارند اما ما همیشه به‌دنبال ساده‌ترین و سریع‌ترین راه‌ها هستیم. به‌جرأت می‌توان گفت این راه‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن بهترین بازخوردها را دارند فقط کافی است هنگامی که دلواپسی و اضطراب سراغ‌تان آمد این راه‌ها را امتحان کنید.

درمان نگرانی

1- فهرستی از نگرانی‌های خود تهیه کنید.

بهترین راه برای درمان نگرانی این است که فهرستی از نگرانی‌های خود تهیه کنید و در مقابل هرکدام بنویسید که چرا نگران هستید؟ دلیل ناراحتی و اضطراب شما چیست؟ مطمئناً با دلایل محکمی رو‌به‌رو نخواهید شد. اکثراً دلایلی را می‌نویسید که ناشی از گفت‌وگوهای منفی ذهن‌تان بوده است. پس سعی کنید هنگامی که بی‌دلیل نگران و دلواپس هستید این لیست را تهیه کنید.

2-عدم قطعیت همه چیز را بپذیرید.

بیشتر افراد هرچیزی که به ذهن آن‌ها خطور می‌کند را به‌عنوان یک واقعیت قبول می‌کنند و هر لحظه منتظرند که آن اتفاق رخ دهد. لازم است عدم قطعیت همه افکار و باید و نبایدهایی که در ذهن دارید را بپذیرید. زیرا آن‌ها فقط زائیده ذهن شما هستند نه چیز دیگر! شما فقط نگران این هستید که نکند اتفاقی که منتظر آن هستم رخ بدهد. این‌قدر آن را تکرار می‌کنید تا باورتان می‌شود انگار آن اتفاق افتاده است.

3-کانون توجه و تمرکز خود را تغییر دهید.

دلیل نگرانی‌ها این است که روی یک مسئله خاص توجه می‌کنیم. مثال مادری که در چند پاراگراف بالاتر به آن اشاره کردیم را به‌خاطر بیاورید‌. کانون توجه و تمرکز او اتفاقی است که شاید برای بچه‌اش رخ دهد. درواقع او تمام توجه خود را به اتفاقی که نیفتاده معطوف کرده است. کافی است برای چند لحظه این کانون را تغییر دهد، به‌راحتی این افکار گذرا از ذهن وی ناپدید می‌شوند.

4- مدیتیشن را حتماً امتحان کنید.

اگر بدانید مدیتیشن تا چه اندازه به درمان نگرانی کمک می‌کند همین الآن دست به کار می‌شوید و این تکنیک را یاد می‌گیرید. صبر کنید در همین صفحه بمانید! ما قبلاً  در یک مقاله با عنوان مدیتیشن چیست؟ چگونه مراقبه کنیم؟ تاحدودی شما را با مدیتیشن و نحوه انجام آن آشنا کرده ایم.  مدیتیشن همان بی‌فکری است که فرد در آن حالت ذهن خود را وادار به سکوت می‌کند، درنتیجه فرد به آرامش خاصی دست پیدا می‌کند. به‌طورکلی مراقبه را یکی از فنون‌های تسلط بر ذهن دانسته‌اند چرا که هنگام انجام مدیتیشن شخص توجه و تمرکز خود را به درون می‌برد و از نظر جسمی و ذهنی به آرامش می‌رسد. با مدیتیشن به‌راحتی می‌توان تمرین سوم را هم انجام داد و کانون توجه و تمرکز را تغییر داد.

5- برنامه‌ریزی روزانه داشته باشید.

بیشتر نگرانی‌ها از عدم برنامه‌ریزی فرد نشأت می‌گیرد. زمانی که فرد از خواب بیدار می‌شود و هیچ برنامه‌ای در طول روز ندارد بهتر است به جای بیدار شدن بگیرد بخوابد. زیرا نگرانی دامن‌گیر وی خواهد شد. بنابراین برنامه‌ریزی روزانه یکی از بهترین راه برای درمان نگرانی و دوری از دلواپسی و نگرانی‌های آینده و بی‌دلیل می‌باشد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://baztabebavar.ir/?p=9676
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
تیم بازتاب باور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد 5 راه ساده برای درمان نگرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.